Slow living interieur

We zijn vaak in het dagelijks leven druk en gehaast. Het gehaaste en onrustige gevoel de hele dag, geeft je je een vervelend gevoel. Slow living is een manier van leven die gaat over bewust keuzes maken en hier je volledige aandacht aan geven. Kwaliteit boven kwantiteit ook zo met onze tafels. Bedacht, duurzaam en tijdloos.

Stilstaan bij de kleine dingen, bewuster consumeren en leven in het hier en nu: het is een aangename trend die we massaal hebben omarmd. Door het drukke alledaagse leven vol hectiek en stres momentjes, lijken de dagen steeds sneller voorbij te vliegen. Geen wonder dus dat we massaal verlangen naar rust en ontspanning. Een goed startpunt voor een langzamer leven is de inrichting van je huis. Want slow living is niet alleen een manier van leven, maar ook een woonstijl.

 

Wat is slow living?

Slow living is een levensstijl en gaat hand in hand met mindfulness en versimpeling. Ga maar eens na: elke dag zijn we overal en nergens met onze gedachten, behalve in het hier en nu. Hoog tijd dus om even een versnelling lager te schakelen en onze gedachten te concentreren. Het basisidee van deze levensstijl is om je te concentreren op individuele dingen die voor jou belangrijk zijn. Bewust waarnemen en ervaren dus. 

 

Slow living als woonstijl

Slow living gaat in de eerste plaats over het bewuster worden van jezelf en het leven om je heen. Geniet van de kleine dingen die het leven te bieden heeft, aangezien eenvoud precies is wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en je thuis te voelen. Geen overdreven materialisme en het klakkeloos opvolgen van de laatste trends dus, maar rust, persoonlijkheid en simplisme. 

Dat de slow movement na de voedselindustrie voet zette in de interieurwereld, is een vrij logische stap. De toestand van je huis weerspiegelt immers ook de toestand van je eigen geest. Voordat je deze woonstijl goed en wel kunt implementeren, is er eerst een frisse start nodig. Een nieuw begin en een leeg canvas om mee te werken. Hoe je dit doet? Door te ontspullen.

4x ingrediënten voor een slow living inrichting

 1. Kies je stijl

  Is jouw huis op dit moment nog volgens een totaal andere woonstijl ingericht? Bijvoorbeeld hotel chique of vol Memphis– of Neotenic design? Dan kan het best een uitdaging zijn om dit te mixen met deze simpele levens- en woonstijl. Manieren om beiden te overbruggen, zijn natuurlijk materiaalgebruik, een minimalistische inrichting en een subtiel kleurenpalet. Woonstijlen die wél bijna naadloos in deze stijl passen zijn Japandi, Scandinavisch wonen en een industrieel interieur.
 2. Uitmesten en orde scheppen

  De eerste stap naar een slow living interieur is ontspullen. Doe afstand van alle dingen die onnodig zijn en/of geen glimlach op je gezicht toveren. Natuurlijk moet je niet alles meteen in de prullenbak gooien. Als kleding of meubels nog intact zijn, zijn er waarschijnlijk wel vrienden en familieleden die deze items dankbaar in ontvangst willen nemen. Anders is verkopen of doneren ook nog een duurzame optie. 
 3. Materialen

  Natuurlijke materialen staan centraal in deze woonstijl. Niet alleen door hun serene en pure uitstraling, maar bovenal om hun functionele eigenschappen. Denk aan leer wat makkelijk te onderhouden is, jarenlang meegaat en alleen maar mooier wordt met de tijd. Of aan veelzijdig linnen, wat ademt, snel absorbeert en bovendien zeer duurzaam is. Riet, zeegras of jute zijn bijvoorbeeld ideale materialen voor opbergmanden. Door hun warme uitstraling, duurzame karakter en functionele eigenschappen combineer je stijl én een praktische oplossing voor rommeltjes. 
 4. Kleuren

  Te veel kleuren, patronen en prints door elkaar heen, kunnen zorgen voor chaos in je interieur. Deze woonstijl gaat daarom uit van een rustig kleurenpalet. Denk aan effen kleuren of subtiele patronen van beige, grijs, nude en pasteltinten. Door met rustige basiskleuren te werken in combinatie met één à twee accentkleuren, zorg je voor stijlvolle blikvangers in je interieur zonder rust en eenheid te verliezen. 

Slow deco musthaves

Voor een succesvolle integratie van deze interieurtrend, zijn natuurlijke materialen, een subtiel kleurenpalet en functionele items een echte must. Vertrouw op hout, katoen, leer en linnen voor tijdloze ontwerpen. Natuurlijke materialen, gedempte kleuren en lineaire ontwerpen bepalen de looks.

 

Onze tafels passen precies tussen dit concept en daar staan we dan ook voor!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.