INTERIEUR TRENDS 2024

decor interieur inspiratie interieur trends  tafelinspiratie beton cire
hout interior interieurinspiratie tafelinspiration

2024 is weer van start gegaan, dit betekent dat we weer kunnen gaan kijken naar de nieuwe interieur trends van 2024. Of je nou wilt beginnen aan een complete make-over of een kleine aanpassing wilt doen, met de woontrends van 2024 kan je in ieder geval alle kanten op. 

foto: kind od luxe (pinterest)

foto: mainaaas (pinterest)

foto: Justine Natalie (pinterest)

AARDSE MATERIALEN EN KLEUREN

Marmer, beton, keramiek en natuursteen maar ook de opkomst van bouclé stof kenmerken allemaal de natuurlijke tinten. Dit is dan ook iets wat je echt steeds meer voorbij gaat zien komen als interieur trend. Het gebruik van de materialen creëert een echte natuurlijke look, deze kleur en materiaal gebruik zorgt voor een rustige uitstraling. Je kunt bij aardse tinten denken aan de kleuren beige, bruin, oker en terracotta. Deze kleuren zorgen voor de warme uitstraling in het interieur. Deze kleuren zijn perfect als basis voor een een natuurlijk interieur en kunnen goed gecombineerd worden met andere tinten. Deze kleuren en materialen toevoegen aan je interieur zijn ook perfect voor textuur en diepte creëren in je interieur, ook dit zorgt voor een ruimtelijk en rustig gevoel, 

 

foto van: Enlinea Studio (pinterest)

foto van: Carte colori (pinterest)

foto van: Paris deco off (pinterest)

MINIMALISTISCH 

De minimalistische stijl maakt ook in 2024 een comeback, maar dan op een iets ''warmere'' manier. Denk dan aan warme houtsoorten en andere natuurlijke materialen, Door dit toe te voegen tover je je huis om en creëer je een plek waar je na een drukke dag helemaal tot rust kan komen. Het belangrijkste natuurlijk, er ontstaat een geweldige plek waar je vrienden en familie kunt ontvangen. je kunt dit realiseren door een natuurlijke sand kleurige beton cire tafel toe te voegen aan jouw eetkamer of woonkamer, vervolgens kun je door middel van een beige kleurige bank en bruin kleurige kussens dit contrast verder uitwerken. Door vooral grote stukken toe te voegen en niet te veel poespas behoudt je het minimalistische goed en benut je de ruimte ook nog. 

 

foto: Kraljkamil (pinterest)

foto: By design and viz (pinterest)

foto: onbekend (pinterest)

GROTE MEUBELS

In 2024 staan grote meubels ook helemaal centraal in het interieur, dit valt ook weer samen met het minimalistische in jouw interieur. Samen zijn en comfort is ook zeker iets wat in 2024 een grote rol speelt, daarom is het ook niet zo gek dat grote meubels veel terug te zien zijn in 2024. Zo kan je in de woonkamer een grote bank toevoegen, maar ook grote fauteuils zijn niet weg te denken. Voor in de eetkamer is een grote eettafel natuurlijk ideaal, zo kan je denken aan een grote beton cire tafel in sand kleur in combinatie met bruin kleurige stoelen. Je zou eventueel iets meer kleur aan deze rustige verhouding kunnen toevoegen door middel van sierkussens of leuke vaasjes.  

foto: h&m home (pinterest)

foto: living so random (pinterest)

foto: nouveau black (pinterest)

DONKER HOUT

Natuurlijke materialen zagen we sowieso eigenlijk altijd wel terugkomen, maar donker hout is zeker iets wat we echt vooral in 2024 gaan voorbij zien komen. Donker hout voegt vooral een vleugje luxe toe aan jouw interieur, denk aan een donker dressoir of een mooi vissengraatpatroon op de vloer. Door in combinatie met het donkere hout andere materialen toe te voegen zoals bijvoorbeeld beton, maak je de look helemaal af. Door lichte kleuren te combineren met het hout laat je het hout minder zwaar aanvoelen. Let wel op het contrast zodat je niet te veel onrust creëert in het interieur.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.